Kladdkaka med frön, flingsalt och chokladsås.

Vill du bjuda på en god och lite annorlunda kladdkaka så är detta ett alternativ. Absolut smarrigt !

Det går även bra att strö frön och flingsalt direkt på smeten innan gräddning men jag rekommenderar att saltrosta dem först.

Utesluter du fröna har du en god vanlig kladdis.
Vem älskar inte kladdisar ? Så gott ju. Mums !

Så här gör jag:

Recept:
kladdkaka
(24 cm form)

180 g smör
2 1/2 dl mjöl
2 dl socker
1 msk vaniljsocker
1 dl kakao
3 ägg

Saltrostade frön:

0,5 dl sesamfrön ( kan uteslutas)
0,5dl solroskärnor
0,5 dl pumpa kärnor
1 msk smör
1tsk vaniljsocker
1 nypa flingsalt.


Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj och bröa formen.
( 24 cm)

Smält smöret.

Ta fram en bunke och rör ihop socker och ägg.

Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem i socker/ägg bunken
tillsammans med smöret.

Rör ihop till en jämn smet.
Häll i smeten i formen.

Rosta fröna i en torra stekpanna tills dem börjar ta lite färg.

Lägg i smöret och vaniljsocker och strö över lite flingsalt.
Blanda ihop allt.

Strör blandningen över chokladsmeten sen.

Grädda i mitten på ugnen ca 14-15 minuter. Vill du ha den riktigt kladdig grädda ca 12-13 minuter.

Låt svalna.
Topp med lite flingsalt och ringla chokladsås över innan servering.

Jag använde färdig chokladsås till glass.

Smaklig spis :)